AU London 2018 Day 2

by | lip 21, 2018

Drugi dan sam birao predavanja o temama koja kod nas počinju biti sve aktualnija. Nakon sto smo vidjeli što se i kako može u Revitu sada treba odraditi BIM projekte. Pa sam htio čuti iskustva o EIR, BEP i FM temama od onih koji su u tome već godimama. Ne znam dali sa budem nakon odslušanih predavanja tužniji ili sretniji. Ono sto sam čuo nije uopće daleko od onoga kako mi to radimo sa našim korisnicima. Naravno ionima koji su to prepoznali kao potrebu. Čini mi se da su dileme kako nešto konkretizirati jako slične. Samo je razlika sto ovdje puno vise ljudi ima te dileme 😉

Volim saznati nešto novo, ali i potvrda da ono do čega sam sam došao nije daleko od prakse na svjetskim projektima isto dobro dođe :)… Ako ništa drugo utješno je znati da i tamo gdje se čini da je sve posloženo – stvari su daleko od idealnih. Tako da to teško možemo očekivati u našim uvjetima. 

 Iako su neke dileme slične, neke koje nas muče ovdje više ne postoje. Ali ima i tu jedna velika razlika. Svjetski biroi koji nemaju te dileme rade na vise desetaka ako ne i stotina milijuna nečega vrijednim projektima sa nekoliko stotina ljudi. Kod nas je stvar ipak malo drugačija…pa utoliko i teža 🙁

Bilo je tu još tema ali bit će i još prilika za osvrte na njih.

Brzo je prošlo. Kao i svaki puta nadam se nešto od viđenog iskoristiti na nekom od slijedećih projekata sa nekim od naših korisnika ili podijeliti saznanja na nekom od slijedecih Priorovih evenata. 

Author: Vedran Orešić

Kao BIM konzultant i Autodesk Certified Instructor pomažem kolegama da implementiraju napredna BIM rješenja kako bi svoj svakodnevni rad učinili efikasnijim.